Okulumuzun 1-İ sınıfı öğrencileri öğretmenleri ile birlikte annelerine sürpriz bir etkinlik düzenlediler.Annelerini okula davet eden öğrenciler aylar öncesinden limon çekirdeğini ekerek yetiştirdikleri limon çiçeklerini annelerine hediye ettiler.Öğretmenlerinin hazırlamış olduğu öğrencilerin resimlerinden oluşan slayt gösterisini izleyen anneler duygu dolu anlar yaşadılar.Okuma yazmayı yeni öğrenen öğrencilerimiz minik elleriyle hazırladıkları tebrik kartlarını annelerine verdiler.Beyaz Tebeşir İlkokulu olarak bizlerde tüm annelerin,anne gibi olanların,anne olmak isteyenlerin ve hasretle anılan melek annelerin anneler gününü kutluyoruz.

Okulumuzda eTwinning günü için öğrencilerimiz hazırlıklar yaptılar ve panomuzu hazırladık.

Minikler Müzede Buluşuyor Projesi sergisini yaptık.Çalışmalarımızı ve müze fotoğraflarımızı sergiledik.

Nis

Beyaz Tebeşir İlkokulu öğrencileri Minikler Müzede Buluşuyor eTwinning Projesi kapsamında müzeleri gezdiler.Geçmişle gelecek arasında köprü kurarak keyifli saatler geçirdiler.Müze gezileri sırasında açılan resim sergide ilgi çekiciydi ve doğru zamanda doğru yerde olmanın mutluluğu yaşandı.

Nis

Beyaz Tebeşir İlkokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okulda yaptıkları törenle coşku ile kutladı.Velilerin katılımıyla tören alanında gerçekleştirilen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından öğrenciler gösterilerini sergiledi.Modern dans,yarışmalar ve folklor gösterilerinin yanı sıra koro olarak söyledikleri şarkılarla izleyenlerin beğenisini topladı.

Öğrenciler kendilerine armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en güzel şekilde kutladı.

Nis

Okulumuz 4-H sınıfı öğrencileri ´´Oyun Gezegeni´´ eTwinning projesi kapsamında  web 2 araçlarının içeriğini hazırlayıp derslere entegre ediyorlar.Hem eğlenip hem de kalıcı bir öğrenme sağlayan öğrencilerimizi kutluyoruz.

Nis

Okulumuz 3-D Sınıfı öğrencileri polis haftası eTwinning etkinliği kapsamında kamu düzenini,vatandaşlarının canını ve malını korumak için özverili bir şekilde çalışan emniyet mensuplarına teşekkür mektupları yazdılar.Beyaz Tebeşir İlkokulu olarak bizde emektar polislerimizin haftasını  ve Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174.yıldönümünü kutluyoruz.

Nis

Beyaz Tebeşir İlkokulu olarak bu yılın teması olarak belirlenen ´Milletin Sesi Mehmet Akif´ etkinlikleri kapsamında,12 Mart İstiklal Marşı´ nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma programı düzenlendi.Okulumuzda İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını en güzel ve anlamına uygun olarak okuyanlar ödüllendirildi.Sınıflarda Mehmet Akif Ersoy´un , İstiklal Marşı´nı hangi şartlarda yazdığı ve Mehmet Akif Ersoy´un hayatını anlatan etkinlik ve okuma metinlerine yer verildi.Ayrıca okul genelinde tüm panolarda benimsetilmek istenen düşüncelerin yer aldığı çalışmalar sergilendi.Milli birlik ve beraberlik duygularının, bağımsızlığın önemine vurgu yapıldı.Öğrencilerimiz yapılan etkinliklerle bağımsızlığın önemini kavrayarak bayrak ve marşımıza saygı duymanın nedenini somut olarak kavramış oldular.

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için eTwinning üzerinden hazırlamış olduğumuz “Gökyüzündeki yıldızlara mavi balonlar uçuralım “ etkinliğimizi gerçekleştirdik.Otizmin bir hastalık değil farklılık olduğu konusunda çeşitli etkinlikler yaparak öğrencilerimizi bilgilendirdik.

Mrt

Kuru buz ile deneyler,maddenin halleri,İllüzyon ve elektrik amca gibi etkinliklerle unutulmaz bir deneyim ve tecrübe yaşayarak hayal güçlerinin sınırlarını zorlayan öğrencilerimiz eğlenerek öğrendiler.

Mrt

Tarihimizde önemli bir yere haiz olan bu gün okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Mrt

7´den 70´e vatandaşların istiklal mücadelesi ve ruhunu hatırladığı günün anısına okulumuzda program düzenledik ve minik öğrencilerimizin İstiklal Marşı´nı heyecan ve coşku içinde okuması duygu dolu anlar yaşattı.

Mrt

Kamuoyunda sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için Şubat ayının son haftası ´´Vergi Haftası´´ olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Bu etkinlikler çerçevesinde Vergi bilincinin genç nesillere yerleştirilmesi amacıyla Vergi Haftasında  okulumuzda da slayt gösterimi,resim,şiir ve pano düzenlemeleri gibi çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Mrt

DİYARBAKIR BAĞLAR Beyaz Tebeşir İlkokulu ve  Ali Kuşçu İlkokulu kurucu  olarak başlattıkları Minikler Müzede Buluşuyor projesiyle geçmişi bilmeyenler geleceğe yön veremez  şiarıyla öğrencileriyle birlikte Diyarbakır müzelerini  gezecekler.Ülkemiz toprakları üstünde birçok uygarlıklar yaşanmıştır. Bu uygarlıkların kalıntıları, anıtları belgeleri müzelerimizde sergileniyor.Müzeler artık geçmişle aramızda kültür köprüsü kurulan eğitim yerleri olmuştur. Günümüzden yüzlerce yıl önce yaşamış insanların kültürleri, yaşayış biçimleri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Müzeler yalnız geçmişteki kültür varlıklarının sergilendiği yer değil, aynı zamanda Etnografya, fen, doğa ve folklor müzelerinde yakın geçmişin sanat ve zeka ürünlerinin ortaya konduğu yerlerdir.Öğrencilerimizle birlikte bu köprüde zevkle yürüyüp geçmişe yolculuk yapacağımız için heyecanlıyız.