T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Beyaz Tebeşir İlkokulu

Okulumuz eTwinning Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi

Okulumuzda yürüttüğümüz "Minikler Müzede Buluşuyor","Benimle Oynar Mısın?"ve "Oyun Gezegeni" isimli eTwinning projelerinde yaptığımız çalışmalar,  Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.Kurucu olarak yürüttüğümüz "Minikler Müzede Buluşuyor" projemiz ayrıca Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

              Okullarda yürütülen projeler, eTwinning Platformu Ulusal Destek servisi tarafından  "Pedagojik Yenilikçilik, Müfredat ile Entegrasyon, Ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi, Ortak Okullar arasında İşbirliği, Teknoloji Kullanımı, Sonuçlar, etkileri ve dokümantasyon" ölçütleri baz alınarak yapılan genel değerlendirme sonucu eTwinning Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirmektedir.

              2018-2019 eğitim-öğretim yılı boyunca okulumuzda Gülnur Doğan koordinatörlüğünde  "Minikler Müzede Buluşuyor" ve  "Benimle Oynar Mısın?" Bahar Balta  koordinatörlüğünde "Oyun Gezegeni" isimli eTwinning projeleri yürütüldü. 
               Bu süreçte 21. yy eğitim-öğretim yöntem ve teknikleri, WEB2 araçları kullanıldı, etkinlikler gerçekleştirildi ve projeler başarıyla tamamlandı. Yıl boyu yapılan bu üç proje çalışması ile ilgili olarak Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Üç Ulusal Kalite Etiketi ödülü Bir Avrupa Kalite Etiketi ödülü  verildi. 

               Kalite Etiketleri, mükemmel eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Beyaz Tebeşir İlkokulu'nda eTwinning projesini gerçekleştiren ve mükemmelliğe ulaşarak ödüle layık görülen Müdür Yardımcımız Gülnur DOĞAN ile Sınıf  Öğretmenimiz Bahar BALTA ve projede yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

Kalite Etiketi Nedir?

            Kalite Etiketi, öğretmenlerin ve okulların proje çalışmaları içinde yaptıkları eTwinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığının somut bir şekilde tanınmasıdır. Öğretmenler ve öğrencilerin çalışma gayretleri, Avrupa'daki işbirliği çalışmalarında kaliteye ve açıklığa olan bağlılıkları kamuoyu tarafından teyit edilmektedir.

            Her katılımcı ülkenin Ulusal Destek Servisi (UDS) ,Ulusal Kalite Etiketi için okullar tarafından yapılan başvuruları değerlendirir. Yüksek standarda erişmiş projeleri Kalite Etiketi ile ödüllendirir. Projede görev alan başarılı öğrenciler de ayrıca bireysel olarak 'Kalite Etiketi 'ile ödüllendirilir. 

 

02-11-2019 

02-11-201902-11-201902-11-201902-11-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.11.2019 - Güncelleme: 02.11.2019 19:58 - Görüntülenme: 579
  Beğen | 23  kişi beğendi